Predica din Krefeld - 4 dec. 1983 (doc si pdf)

Ewald Frank - Predica din Krefeld - 4 decembrie 1983

Citim din Matei 13:18-19:

 “Ascultaţi dar ce înseamnă pilda sămănătorului. Când un om aude Cuvântul privitor la Împărăţie şi nu-l înţelege, vine Cel rău şi răpeşte ce a fost sămănat în inima lui. Aceasta este sămânţa căzută lângă drum”.

Când citim un astfel de Cuvânt al Domnului, acesta trebuie să ne mişte pe toţi. Aici nu este vorba doar despre o predică pe care o ţine un evanghelist, sau despre un Cuvânt tare, sau despre un referat.

 Aici este vorba foarte clar despre Cuvântul lui Dumnezeu; despre Cuvântul care are legătură directă cu Împărăţia lui Dumnezeu, şi anume despre ceea ce se întâmplă în Împărăţia lui Dumnezeu.

 Nu ceea ce se tălmăceşte politic sau ce se manipulează religios, ci aici este vorba despre Cuvântul Împărăţiei, despre Cuvântul adevărat, despre Cuvântul curat, despre Cuvântul lui Dumnezeu care cuprinde Împărăţia lui Dumnezeu, cu care este legat împreună pentru a ne arăta ce a planificat Dumnezeu în Împărăţia Lui şi ceea ce doreşte El să facă.

Şi totuşi, aici este scris:

“Când un om aude Cuvântul privitor la Împărăţie şi nu-L înţelege, vine cel rău şi răpeşte ce a fost sămănat în inima lui”.

 La acest om, sămânţa a căzut lângă drum. Aceasta este mai trist decât dacă cineva nu ar fi auzit Cuvântul Împărăţiei. Mesajul lui Dumnezeu pentru acest timp cuprinde (are) totul ce apaţine de Împărăţia lui Dumnezeu. Când cineva-l aude şi nu-l înţelege, la acela vine cel rău, smulge totul afară, Îl scoate din inima Lui, iar pentru acest om, sămânţa este  căzută lângă drum.

Vazut ultima data